El CSIC convoca la quarta edició del concurs de relats Inspiraciencia

El Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) convoca la quarta edició d’Inspiraciència, concurs de relats d’inspiració científica.

 

La data límit per presentar originals és el 4 de maig.Es tracta d’una iniciativa de la Unitat de Cultura Científica de la Delegació del CSIC a Catalunya i de l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona, que compta amb el patrocini de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) del Ministerio de Economía y Competitividad.

Inspiraciència és una invitació a tothom a pensar i imaginar la ciència de manera participativa, a través de l’escriptura. El concurs té dues categories:  juvenil, per participants d’entre 12 a 17 anys, i adults, a partir de 18 anys.

Com a novetat d’aquesta edició el concurs contempla una única modalitat, relats curt (d’extensió màxima de 800 paraules), i quatre llengües: català, castellà, gallec i euskera. Cada concursant podrà publicar més d’un relat –i fins a un total de quatre- sempre i quan els relats estiguin escrits en llengües diferents. Els relats es podran publicar al web http://www.inspiraciencia.es fins al 4 de maig de 2014.

Cicle de xerrades

En aquesta quarta edició, es prosseguirà la voluntat de donar presència física al concurs. Mentre estigui obert, s’organitzaran un seguit de xerrades a les diferents ciutats on és present el CSIC per oferir algunes claus dels punts de confluència de la ciència i la literatura. Enguany el cicle incorpora una ciutat a Euskadi i s’inicia el proper dia 6 de març, a les 19.30h, amb la xerrada “La poesia a la saga de la ciència” a càrrec de Tomás Yerro (a la Sala Kutxa, C/Andía, s/n San Sebastián).

Inspiraciència compta amb la col•laboració de diversos centres del CSIC: el Centre d’Estudis Avançats de Blanes, la Institució Milà i Fontanals, l’Institut de Biologia Evolutiva (CSIC-UPF), l’Institut Botànic de Barcelona, l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Barcelona, l’Institut de Microelectrònica de Barcelona, l’Institut de Ciències del Patrimoni, l’Institut d’Investigacions Agrobiològiques de Galícia, l’Institut d’Investigacions Marines i la Missió Biològica de Galícia, el Centro de Física de Materiales d’Euskadi.  Compta també amb la col•laboració de les delegacions del CSIC a Andalucía, Aragón, Galicia, Madrid i València i el recolzament de la Vicepresidència Adjunta de Cultura Científica del CSIC.

També compta amb el suport de Biblioteques de Barcelona, de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, la Escuela de Escritores, la Asociación de Escritoras e Escritores en Lingua Galega, la Asociación de Escritores de Euskadi i l’Editorial Galaxia.

Més informació: http://www.inspiraciencia.es