Inspiraciència obre avui la votació popular perquè els internautes puguin decidir, a través del web i fins al 10 de juny, el Premi del Públic. Un jurat multidisciplinari decidirà els relats guanyadors i finalistes de cada categoria i idioma. Aquest any participen en el concurs 436 relats.
S'acaba de tancar el termini per presentar relats a la vuitena edició de Inspiraciència. Des d'avui i fins al 10 de juny, el públic podrà votar el seu relat favorit en línia. Un jurat decidirà els millors relats en les categories adult i estudiant de cadascun dels idiomes.
El jurat d'aquest any està format per Conxi Ayala Galán, Àrea de Geofísica i Teledetecció de l'IGME (actualment, a l'Institut de Ciències de la Terra Jaume Almera); Joan Bausells, investigador de l'Institut de Microelectrònica de Barcelona; Daniel Closa, investigador de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques de Barcelona; Jon Elordi Akordarrementeria, representant de Euskal Etxea Centre Cultural de Barcelona i professor a la Universitat Autònoma de Barcelona; Gonzalo Hermo, professor associat de Gallego a la Universitat Autònoma de Barcelona; Tere Irastortza, escriptora, professora i directora de Idazle Eskola; Alba Losada Cuquejo, lectora de Gallec (Xunta de Galícia) a la Universitat Autònoma de Barcelona; Anna Roig, investigadora de l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona; Pura Salceda, representant de l'Associació d'Escriptores i Escriptors en Lingua Galega, escriptora, traductora i estudiosa de la Llengua i Cultura Gallega; i Pau Solsona Boada, representant de la Biblioteca de la Sagrada Família de Barcelona.
Aquest any s'han rebut 444, dels quals s'han publicat 436 relats (8 desqualificats). Per idiomes, la participació aquest any és la següent: 303 relats en castellà (181 juvenil; 122 adult), 89 relats en català (51 juvenil; 38 adult), 23 relats en gallec (12 jove, 11 adult) i 21 relats en basc (16 jove, 5 adult).
Els guanyadors es donaran a conèixer el 29 de juny a l'acte de lliurament de premis al Museo Casa de la Ciencia-CSIC de Sevilla.
Inspiraciència està impulsat per la Delegació del CSIC a Catalunya amb la col·laboració de nombroses persones i entitats. Compta amb el suport de la Vicepresidència Adjunta de Cultura Científica del CSIC, de les delegacions del CSIC a Andalusia, Aragó, Galícia, Illes Balears, Madrid i València, i instituts de Catalunya, Euskadi, Extremadura, Galícia, Madrid i Illes Canàries.
El projecte compta amb el finançament de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnologia (FECYT) i la col·laboració especial de nombroses entitats culturals i científiques: Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, Escuela de Escritores, Asociación de Escritoras e Escritores en Lingua Galega, Editorial Galaxia, Euskal Etxea. Centre Cultural Barcelona, Elhuyar Fundazioa, Idazten. Idazle Eskola, Mètode. Revista de Difusió de la Investigació de la Universitat de València, Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, Investigación y Ciencia, Associació Catalana de Comunicació Científica, Biblioteques de Barcelona, Residència d’Investigadors (CSIC-Generalitat de Catalunya) i Museo Casa de la Ciencia-CSIC de Sevilla.
Inspiraciencia www.inspiraciencia.es