El CSIC de Catalunya, de nou en el Saló de l'Ensenyament de Barcelona

El CSIC de Catalunya participa un any més a la fira "Espai Ciència" dins el Saló de l'Ensenyament, que tindrà lloc a Barcelona del 20 al 24 de març. La Unitat de Cultura Científica participa amb un estand multidisciplinari en el qual es visibilitzarà l'activitat dels centres del CSIC i es realitzaran demostracions i experiments científics davant d'un públic preuniversitari.

Taller de botànica amb estudiants realitzat al Saló de l'Ensenyament 2018El Saló de l'Ensenyament és una fira anual que rep més de 70.000 persones en cada edició. Dirigida a joves entre 15 i 18 anys, el seu objectiu és orientar els estudiants a l'hora de decidir el seu futur acadèmic. Es calcula que al voltant de 9.000 persones passaran per Espai Ciència, el marc on es dóna a conèixer el món de la investigació científica i els joves poden conversar amb el personal investigador.

Per part del CSIC, l'esdeveniment comptarà amb la participació directa de l'Institut de Ciències de la Terra Jaume Almera (ICTJA), l'Institut de Biologia Molecular de Barcelona (IBMB), l'Institut Botànic de Barcelona (IBB), la Institució Milà i Fontanals (IMF) i l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB). En total, unes 30 persones estan involucrades en la realització de les activitats.

Tallers científics

El CSIC ha coordinat la participació dels diferents instituts, que oferiran tallers de 3 hores de durada en torns de matí i tarda.

Dimecres 20 serà el torn de l'investigador Darío Pedrazzi, de l'ICTJA, que realitzarà un taller de vulcanologia amb els joves durant el matí inaugural.

Dijous al matí, s'alternaran dues activitats diferents. D'una banda, Laia Vives Adrián (IBMB) impartirà un taller de microscopia electrònica on tractar diferents elements a nivell molecular. D'altra banda, el biòleg Àngel Romo (IBB) realitzarà l'activitat "Mirar i veure: Aquí hi ha vida?", on fomentarà i provarà el coneixement de les plantes, concretament dels líquens, entre els estudiants de batxillerat. A la tarda, científics de l'ICMAB realitzaran experiments de superconductivitat amb els alumnes més interessats.

Divendres es tancarà la participació del CSIC amb altres tres tallers, on al matí repetiran l'ICTJA i l'IBB, aquest cop amb Jordi Díaz i Neus Ibáñez, respectivament. A la tarda, investigadors de la IMF, com Juan Francisco Gibaja, s'acostaran a fer un taller d'arqueologia i treballar sobre la identificació de restes del Neolític i la prehistòria.

Enllaços d'interès: Saló de l'Ensenyament.