Inspiraciència obre la votació popular

Inspiraciència obre avui la votació per a què els internautes puguin decidir, a través del web i fins al 12 de juliol, el Premi del Públic. Un jurat, que reuneix a científics, escriptors i traductors, decidirà els relats guanyadors del Premi Institucional per a cada categoria i llengua. Enguany participen a concurs 377 relats.

El dimecres passat 26 de juny es va tancar el termini per a presentar relats a la novena edició d’Inspiraciència. Des d’avui i fins al 12 de juliol, el públic podrà votar el seus relats favorits en línia, a través del web inspiraciencia.es. A més, un jurat atorgarà els premis als millors relats a les categories adult i jove de cada idioma.  

El jurat d’aquest any està format per Conxi Ayala Galán, àrea de Geofísica i Teledetecció de l’IGME, actualment, de visita a l’Institut de Ciències de la Terra Jaume Almera (CSIC); Iñaki Ruiz-Trillo, Professor d’Investigació ICREA a l’Institut de Biologia Evolutiva (CSIC-UPF); Anaís Morales, Comunicació i divulgació, a l’Institut de Robòtica i Informàtica Industrial (CSIC-UPC); Laia Vives Adrián, Comunicació i gestió de projectes, Unitat de Biologia Estructural, Institut de Biologia Molecular de Barcelona (CSIC); Pau Solsona Boada, representant de la Biblioteca de la Sagrada Familia de Barcelona; Vicente Luis Jimenez Ontiveros, Investigador visitant al Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CSIC) i guanyador d’Inspiraciència 2018 en castellà; Alba Losada Cuquejo, Lectora de Gallec (Xunta) a la Universitat Autònoma de Barcelona; Pura Salceda, representant de l’Asociación de Escritoras e Escritores en Lingua Galega, escritora, traductora i estudiosa de la Lengua i Cultura Gallega; Eduard Velasco, Filòleg, traductor i escriptor vinculat a les cultures catalana i gallega; Javier Aizpurua Iriazabal, Professor d’Investigació del CSIC, director del CFM (Centre de Física de Materials, centre mixte CSIC- UPV/EHU); Ion Errea lope, Professor UPV/EHU, Investigador ERC al Donostia International Physics Center i al CFM; Elixabet Sarasketa Zabala, Transferència de Coneixement i projectes del CFM-MPC; Idoia Mugica Mendiola, Comunicació i divulgació, al CFM-MPC; Xabier Lasaga Telletxea, Responsable de Marketing i Comunicació, Aquarium Donostia / San Sebastià.

Paral·lelament, els internautes podran votar els relats que més els agradin d’aquesta edició. La votació popular, s’obre avui i s’estendà fins al 12 de juliol.

Enguany s’han rebut 389, dels quals s’han publicat 377 relats (12 desqualificats). Per idiomes, la participació és la següent: 259 relats en castellà (163 jove; 96 adult),  75 relats en català (19 jove; 56 adult), 30 relats en gallec (11 jove, 19 adult) i 13 relats en euskera (5 jove; 8 adult).

Els guanyadors es donaran a conèixer el 6 de setembre a l’acte de lliurament de premis que se celebrarà a l’Aquarium Donostia / San Sebastià.

El concurs Inspiraciència està impulsat per la Delegació del CSIC a Catalunya amb la col•laboració de nombroses persones i entitats. Compta amb el suport de la Vicepresidència Adjunta de Cultura Científica del CSIC, de les delegacions del CSIC a Andalusia, Aragó, Galícia, Illes Balears, Madrid i València, i d’institutos de Catalunya, Euskadi, Extremadura, Galícia, Madrid i les Illes Canàries.

El projecte compta amb la col•laboració de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats i la col•laboració especial de nombroses entitats culturals i científiques: Centre de Física de Materials • Materialen Fisika Zentroa (centre mixte CSIC/EHU; Aquarium Donostia-San Sebastià; Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès; Escuela de Escritores; Asociación de Escritoras e Escritores en Lingua Galega; Editorial Galaxia; Euskal Etxea-Centre Cultural Barcelona; Elhuyar Fundazioa; Idazten. Idazle Eskola; Mètode-Revista de Difusió de la Investigació de la Universitat de València; Associació d’Escriptors en Llengua Catalana; Investigación y Ciencia, Biblioteques de Barcelona i Residència d’Investigadors (CSIC-Generalitat de Catalunya).