El cicle programa quatre pel·lícules contemporànies a la Residència d'Investigadors de Barcelona. En cada ocasió, un investigador del CSIC a Catalunya introduirà les temàtiques científiques que tracta cada obra.
La Residència d'Investigadors i la Delegació del CSIC a Catalunya celebren el 150 Aniversari de la Taula Periòdica amb un cicle sobre cinema i ciència. Les projeccions començaran el divendres 4 d'octubre i inclouran una introducció a càrrec d'un científic expert del CSIC i un col·loqui posterior amb el públic.
La primera projecció del cicle “Química i Cel·luloide” serà l'obra biogràfica Marie Curie (Marie Noëlle, 2016) i tindrà lloc el divendres 4 d'octubre. Gemma Fabriàs, directora de l'Institut de Química Avançada de Catalunya (IQAC-CSIC) introduirà el llargmetratge sobre la guanyadora de dos Premis Nobel en les categories de Física i Química.
Divendres 25 d'octubre es projectarà Temple Grandin (Mick Jackson, 2010). Aquesta segona pel·lícula està dedicada a la zoòloga nord-americana Temple Grandin, investigadora amb espectre autista especialitzada en el benestar dels animals. La pel·lícula la presentarà Ariadna Nieto, investigadora postdoctoral a la Institució Milà i Fontanals (IMF-CSIC).
El llargmetratge més familiar del cicle, Wall-E (Andrew Stanton, 2008), es podrà veure el divendres 8 de novembre. Sobre robòtica i intel·ligència artificial parlarà Júlia Borràs, investigadora Ramón y Cajal a l'Institut de Robòtica i Informàtica Industrial (IRI-CSIC-UPC).
El cicle conclourà el divendres 15 de novembre, coincidint amb la Setmana de la Ciència. Es projectarà la reeixida pel·lícula Her (Spike Jonze, 2013), que tracta la complexa relació entre un ésser humà i un dispositiu electrònic. Josep Puyol-Gruart, de l'Institut d'Investigació en Intel·ligència Artificial (IIIA-CSIC), introduirà el llargmetratge i parlarà sobre el paper de la intel·ligència artificial en les nostres vides.
Programació amb motiu del #AITP2019 a la Residència d'Investigadors
Totes les sessions són gratuïtes i obertes al públic. Les pel·lícules es projectaran a les 18: 00h de la tarda a la Residència d'Investigadors, situada al Carrer Hospital, 64 de Barcelona. Els col·loquis del cicle es podran també seguir a Twitter amb el hashtag #celuloideAITP.
La iniciativa se suma a altres activitats que ha realitzat la Residència d'Investigadors amb motiu del 150 aniversari del descobriment de Mendeléiev, que va canviar el paradigma de la ciència i que ha tingut una gran incidència en la cultura popular.
Més informació a: