“OneSkin” presenta temes clau en la ciència de la pell i també recaptarà fons per a diverses organitzacions sense finalitats de lucre. Es realitza online, demà, 17 de desembre a la tarda, és gratuïta però requereix inscripció.
L'Institut de Química Avançada de Catalunya (IQAC) del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) organitza juntament amb la companyia Bicosome i el suport de Beauty Cluster Barcelona (BCB) un esdeveniment solidari que tractarà temes clau en la ciència de la pell. Està dirigit a tota la comunitat de la pell, inclusos científics, professionals de la indústria o de serveis relacionats amb la pell.
L'objectiu és compartir coneixement amb la indústria i especialistes dins de l'àmbit de la cura de la pell, així com oferir l'oportunitat de realitzar una donació opcional a una organització sense finalitats de lucre, com a Aldees Infantils, Love the Oceans o la Plataforma Interdisciplinària de Salut Global creada pel CSIC en la qual col·laboren més de 300 grups de recerca de diferents especialitats, per abordar els reptes que planteja la pandèmia de la COVID-19.
La companyia Bicosome, nascuda en el IQAC-CSIC, desenvolupa i comercialitza ingredients avançats per a la cura de la pell basats en una plataforma patentada per la mateixa companyia. “OneSkin pretén unir a la comunitat de la cura de la pell entorn de la nostra passió, la ciència de la pell, també volem contribuir amb causes que creiem i defensem com a empresa i com a éssers humans”, afirma Lucyanna Barbosa-Barros, directora executiva de Bicosome.
Aquesta jornada oferirà quatre xerrades a càrrec de reconeguts especialistes. Totes les xerrades estan enfocades cap al futur de la ciència de la pell, i com està afectant la nova normalitat en la qual vivim a la pell. “Les mesures d'higiene que tenim en aquesta situació actual de crisi sanitària, com rentar-se les mans, portar màscara i fins i tot les mesures de distanciament social, afecten de l'una o l'altra manera a la pell”, explica la Dra. Olga López, investigadora del IQAC-CSIC i co-fundadora de Bicosome.
“Ens toquem la cara una mitjana de 23 vegades per hora i el 42% d'aquestes vegades ens portem les mans al nas, a la boca i als ulls. És importantíssim rentar-se les mans, però la pell també sofreix, i és important dur a terme algunes recomanacions per a protegir la pell en les noves condicions en les quals ens trobem”, aclareix la Dra. López. “En aquest Nadal estrany que ens ha tocat viure, hem volgut fer un esdeveniment solidari entorn del futur de la ciència de la pell”, afegeix.
“Veiem el valor, ara més que mai, de l'important que és compartir, ser solidaris. Amb OneSkin compartim ciència i coneixement i fem una crida a la solidaritat animant la comunitat a participar en projectes que ens beneficien a tots”, afirma Olga López.
L'esdeveniment se celebrarà online el 17 de desembre de les 15.30 a les 17:30h.
Programa:
Sesión 1: Quo Vadis – Barrier Researcher? (G. K. Menon, Ph.D, California Academy of Sciences)
Sesión 2: The skin in the new normal (Olga López, Instituto de Química Avanzada de Cataluña)
Sesión 3: Dynamic and Harmonization of Ingredients (Alberto Keidi, Protocolo Consultoria Personal and Healthcare)
Sesión 4: Predicting topical bioavailability and bioequivalence (Begoña Delgado-Charro, University of Bath)
Inscripció a:
https://www.iqac.csic.es/december-17-oneskin-global-educational-and-solidarity-event/