El certamen que uneix ciència i literatura celebra aquest any el seu desè aniversari. Els participants poden enviar relats d’inspiració científica en castellà, català, gallec i euskera a través del web inspiraciencia.es fins al 7 juny.
Ja està oberta la nova convocatòria d’Inspiraciència, el concurs de relats d'inspiració científica que organitza el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri de Ciència i Innovació.
Explicar la ciència des de la literatura
El projecte de divulgació científica Inspiraciència, que celebra aquest any la seva desena edició, està impulsat des de la delegació del CSIC a Catalunya i convida la ciutadania a pensar i imaginar la ciència des de la creació literària. El seu objectiu és fomentar l'acostament a el pensament científic a través de l'escriptura.
Els relats poden enviar-se a través del web inspiraciencia.es fins al 7 de juny. Els participants poden presentar relats curts, amb un màxim de 800 paraules, en castellà, català, gallec o basc, en una de les dues categories del concurs: jove (de 12 a 17 anys) o adult (a partir de 18 anys). Les obres s'han de presentar amb pseudònim i cada participant pot presentar un màxim de quatre relats originals, sempre que estiguin escrits en llengües diferents.
Lliurament de premis
El lliurament de premis d’Inspiraciència ha mostrat un caràcter itinerant des de la sisena edició. En passades edicions, els finalistes del concurs van poder assistir a l’esdeveniment a Madrid, A Coruña, Sevilla i San Sebastian. Per commemorar la desena edició, Inspiraciència torna a la seva ciutat natal, Barcelona.
La Residència d’Investigadors de Barcelona acollirà el lliurament de premis de X Inspiraciència, en la qual es donaran a conèixer els relats guanyadors de 2020. Està previst que el lliurament de premis se celebri en els propers mesos.
Cursos d'escriptura en escoles de prestigi, llibres electrònics o subscripcions a revistes són els premis que podran obtenir els guardonats en cada un dels idiomes i categories.
Col·laboració transversal amb institucions científiques i cultural
El concurs d’Inspiraciència està impulsat per la Delegació del CSIC a Catalunya amb la col·laboració de nombroses persones i entitats. Compta amb el suport de la Vicepresidència Adjunta de Cultura Científica del CSIC, de les delegacions del CSIC a Andalusia, Aragó, Galícia, Illes Balears, Madrid i València, i d'instituts de Catalunya, Euskadi, Extremadura, Galícia, Madrid i Illes Canàries.
El projecte compta amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri de Ciència i Innovació i la col·laboració especial de nombroses entitats culturals i científiques: Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès; Escuela de Escritores; Asociación de Escritoras e Escritores en Lingua Galega; Editorial Galaxia; Euskal Etxea -Centre Cultural Barcelona; Elhuyar Fundazioa; Idazten. Idazle Eskola; Mètode- Revista de Difusió de la Investigació de la Universitat de València; Associació d’Escriptors en Llengua Catalana; Investigación y Ciencia; Biblioteques de Barcelona y Residència d’Investigadors (CSIC-Generalitat de Catalunya).
Més informació: