Guardonat el projecte de spin-off Social Browsing, de l’IIIA-CSIC

Un equip de l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial (IIIA) del CSIC, ha guanyat el segon premi de VALORTEC, que atorga la Generalitat de Catalunya, en la categoría de creació de empreses de base tecnològica.

 

Lissette Lemus i Roberto Confalonieri, amb el guardó, al costat de Joan Tarradellas (a la dreta), conceller delegat de  ACCIÓ.Roberto Confalonieri, Lissette Lemus i Carles Sierra, de l'Institut d'Investigació en Irtel·ligència Artificial (IIIA) del CSIC han estat guardonats pel projecte de creació de l’empresa Social Browsing, que permetra tenir grups de discusió (focus groups) on-line, amb una interacció en temps real similar a la interacció presencial.

Els grups de discussió són una eina d’investigació de mercat que fan servir les empreses habitualment abans de comercialitzar un producte: consisteix a reunir un grup de persones seleccionades i demanar-lis que donin la seva opinió sobre un potencial producte.

L’empresa Social Browsing permetrà executar aquests grups virtualment, a partir de tecnologies basades en la intel·ligència artificial, el que permetrà guanyar en rapidesa, eliminar les barreres geogràfiques i un estalvi econòmic de fins el 90% de les despeses habituals, segons estimacions aproximades 

Aquesta es la primera aplicació d’una plataforma tecnológica desenvolupada a l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial (IIIA) que permet la creació aplicacions col·laboratives en temp real. La plataforma te aplicació en qualsevol sector on és requereix una interacions entre usuaris en temps real: investigació de mercats, telemedicina, internet, etc. L’IIIA-CSIC ha donat support a aquests investigadors ajudant-los a definir l’idea i el pla de negoci. 

El concurs VALORTEC, organitzat per ACCIÓ – agència per a la competitivitat de l’empresa catalana del Departament d’Empresa i Ocupació-  premia els millors plans de negoci de tecnologies sorgides en l’àmbit de les universitats catalanes, i té dues categories:  comercialització d’una patent i creació de una empresa de base tecnològica.

En aquesta 3ª edició s’han presentat prop de 50 propostes, d’entre les quals el jurat n’ha escollit 20 finalistes (10 per categoria). Els finalistes han disposat d’un programa de formació de 25 hores per preparar el pla de negoci i presentar-lo davant d’especialistes en explotació de tecnologies.

El jurat del concurs està format per representants d’ACCIÓ, Centre CINC, Arvor Consulting, EAE Business School, IESE, Rousaud Costas Duran i Oficina Ponti. Els guanyadors han rebut una dotació econòmica de 5.000 euros en el cas dels primers premis, i de 2.000 euros els segons. A banda, tots gaudiran d’un servei d’assessorament gratuït per part dels membres del jurat i patrocinadors del concurs.