Del 18-22 de març, tindrà l’estand a l'Espai Ciència, àrea temàtica del Saló dedicada a la investigació científica.
El CSIC estarà present en l'edició 2015 del Saló de l'Ensenyament, amb un estand ubicat a l’Espai Ciència, àrea especifica del Saló amb la qual es pretén apropar la recerca científica als estudiants i professors de Secundària.
A l’Espai Ciència, el CSIC oferirà informació de la investigació dels seus centres, així com experiències pràctiques, audiovisuals i les explicacions dels investigadors en les seves diferents disciplines.
Entre les activitats que s'han preparat hi ha la possibilitat d'observar mostres vegetals a la lupa i conèixer la investigació de l'Institut Botànic de Barcelona; d'observar imatges del fons marí obtingudes amb un vehicle operat per control remot (ROV) del servei d'Instrumentació de l'Institut de Ciències del Mar; veure de prop un vehicle autònom de la Unitat de Tecnologia Marina, que serveix per realitzar estudis oceanogràfics en àrees pròximes a costa; observar al microscopi mostres biològiques de musclos zebra, de gorgònies i peixos, i aprendre a diferenciar entre els mascles i les femelles; i conèixer els contaminants de l'aire amb investigadores de l'Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l'Aigua (IDAEA).
D'altra banda, científics de l'Institut de Microelectrònica de Barcelona explicaran què és una Sala Blanca i com aprofitar els microsensors dels mòbils. L'Institut d'Intel•ligència Artificial mostrarà com desenvolupar apps i màquines intel•ligents. L'Institut de Ciència de Materials de Barcelona mostrarà, amb una maqueta, com funciona un microscopi de forces atòmiques (AFM), així com la investigació amb nous materials com els superconductors. Científics de l'Institut de Biologia Evolutiva mostraran alguns estudis recents i el projecte La Ciència al Teu Món (IBE, CSIC-UPF).
Per la seva banda, l'Institut de Ciències de la Terra "Jaume Almera" (CSIC) estarà present al costat de la Facultat de Geologia de la Universitat de Barcelona amb un estand propi a l'Espai Ciència. El tema principal d'aquest any s'ha dedicat a les sortides professionals del geòleg, que mostraran a través d'una sèrie de pòsters. A més, s'organitzen diversos tallers: de registre de canvi climàtic en els sediments de llacs; taller de cristal•lografia i propietats òptiques; tallers per a comprendre l'ascens de magma en sistemes volcànics; sobre l'estudi del subsòl amb tècniques de georadar i sondes geofísiques; taller sobre la interacció d'aigües oceàniques de diferent temperatura i composició; un taller per mostrar com es poden analitzar químicament roques en el camp; i un altre per aprendre el funcionament d'un sismògraf i el significat dels senyals que registra. També hi haurà un taller de gemmologia. Compten amb la participació del Col•legi de Geòlegs i representants del Grau Interuniversitari d'Enginyeria Geològica UPC-UB.
Per veure les activitats programades:
http://www.fundaciorecerca.cat/ca/projecte_detall.asp?id_projecte=1187
Es pot obtenir programació de les activitats i tallers via twiter, seguint el hastag #EspaiCiència