L'equip del Humanoid Lab, format pels estudiants Laia Freixas Mateu i Alejandro Suárez Hernández, pertanyent a l'Institut de Robòtica i Informàtica Industrial, centre mixt CSIC-UPC, ha guanyat el primer premi de l'edició 2016 del concurs de robots humanoides CEABOT.
CEABOT, el concurs de robots humanoides organitzat pel GTRob (Grup Temàtic en Robòtica) del Comitè Espanyol d'Automàtica per a alumnes de grau i postgrau de les universitats espanyoles, s'ha celebrat del 7 al 9 de setembre a Madrid dins les XXXVII Jornades d’Automàtica i ha comptat amb el patrocini de l’empresa INFAIMON.
Dexter, nom del robot humanoide que va representar a l'equip guanyador de CSIC-UPC i que ha estat coordinat per Sergi Hernández, va aconseguir la victòria en dues de les proves que els humanoides havien de superar i finalment es va alçar amb la victòria en la classificació general.
Com en anys anteriors, el concurs va comptar amb quatre proves on els concursants i els seus robots humanoides, completament autònoms, havien de superar els diferents reptes: una prova de visió, on havien de descodificar diferents codis QR per sortejar obstacles; pujada i baixada d'escales, una cursa d'obstacles i combats de sumo entre robots. Alejandro, Laia i Dexter van vèncer en les proves de visió i carrera de pujada i baixada d'esglaons.
Un segon equip del Humanoid Lab de l'IRI ha estat format pel Martí Zaera Arís (INS Lluís de Requesens) i l’Álex González Rodríguez (St. Peter’s School Barcelona), alumnes dels cursos 3r d'ESO i 1r de Batxillerat que han tingut l'oportunitat de mostrar els seus coneixements davant alumnes de cursos de postgrau d'altres universitats espanyoles. L'equip júnior de l'IRI ha estat coordinat per Gerard Canal, estudiant de doctorat de l'IRI que en anys anteriors també va participar en concursos de robòtica enfocats al públic jove.
La inicitiva Humanoid Lab de l'IRI actualment està dirigida per Guillem Alenyà i Sergi Hernández i té com a objectiu principal introduir la robòtica i fomentar les vocacions científiques entre estudiants de diferents nivells educatius.
Noticia via: http://www.iri.upc.edu/