La Biennal [Ciutat i Ciència] omplirà Barcelona d'activitats de divulgació gratuïtes a partir del proper 7 de febrer. La ciutat acollirà durant 5 dies unes 96 activitats en més de 72 espais diferents amb un total de 138 participants.
- Científics dels centres de recerca catalans participen en debats, projeccions, tallers i xerrades a la capital catalana durant la setmana del 7 al 11 de febrer.
- La investigació científica entra en contacte amb la ciutadania per crear un espai de reflexió sobre la ciència amb aquesta iniciativa plena d'activitats de divulgació gratuïtes.
- La històrica seu de la Delegació del CSIC també obrirà les seves portes al públic durant la "Nit de les Acadèmies Científiques”.
La Delegació del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) de Catalunya, en el seu afany per acostar la ciència a la ciutadania i donar suport a les iniciatives locals, participa en diversos actes del programa. Científics de diferents centres propis o mixtos del CSIC seran els encarregats de participar en les xerrades i col·loquis que inundaran la capital catalana.
La històrica seu de la Delegació del CSIC (al carrer Egipcíaques, 15) també obrirà les seves portes a la Nit de les Acadèmies Científiques, donant l'oportunitat de visitar un espai únic i diferent per conèixer de prop la tasca científica.
A continuació, s'enumeren tots els actes en què participa el CSIC per ordre de celebració (amb un enllaç a l'activitat a la web de la Biennal):
- A les entranyes de Barcelona (7 de febrer, 18:00 – 19:15, CCCB Teatre), amb Ramón Escuriet, Toni Gabaldón, Izaskun Garcia (Institut d'Agroquímica i Tecnologies d'Aliments, CSIC de Valencia) i Jordi Vila.
- Cicle Phenomena: Cinema de Ciència Ficció - Ex Machina (7 de febrer, 19:15, Cinema Phenomena), con Francesc Núñez Mosteo i Carme Torras (Grup de Percepció i Manipulació de l’Institut de Robòtica i Informàtica Industrial IRI).
- Química i Salut: La química és la resposta (8 de febrer, 10:00 – 11:30, CosmoCaixa Barcelona), amb José Ignacio Borrell Bilbao, Ernest Giralt, Olga López (IQAC) i Anna May (ICMAB).
- Emmagatzemar energia. Molt més que carregar el mòbil (8 de febrer, 12:00 - 13:30, CosmoCaixa Barcelona), amb Pedro Gómez-Romero (ICN2), Gonzalo Guirado-López, Jordi Llorca y M. Rosa Palacín (ICMAB).
- Nit de les Acadèmies Científiques (8 de febrer, 19:00 – 23:00, diferents espais, inclosa la Seu de la Delegació).
- Daniel Tammet (8 de febrer, 22:00 – 23:00, Residencia de Investigadores), dins la Nit de les Acadèmies.
- Intel·ligència artificial i música (8 de febrer, 22:00 – 23:00, Reial Acadèmia de les Arts i de la Ciència), amb Josep Lluís Arcos (IIIA-CSIC), dins la Nit de les Acadèmies.
- A la recerca de planetes com la terra (9 de febrer, 11:00 – 12:15, CCCB Teatre), amb Ignasi Ribas (director IEEC i investigador ICE).
- Robots i humans: Robòtica, comportament humà i prosocialitat (9 de febrer, 11:00 – 12:15, La Pedrera Auditori), amb Miguel Domènech, Pilar Escotorin Soza, Carme Torras (IRI-CSIC) i Paul Verschure.
- Nanociència i Salut, quan menys és més (9 de febrer, 12:30 – 14:00, La Pedrera Auditori), amb María José Alonso, José Antonio Garrido (professor ICREA en el ICN2), Samuel Sánchez. Modera: Cristina Sáez.
- Taller “Què es la nanoescala i com ens afecta?” (9 de febrer, 11:00 – 14:00, La Pedrera Sala Gaudí), organitzat per l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2).
- Safari de Ciència (10 de febrer, 11:00 – 15:00), D-NOSES, Fundación Ibercivis, IMVEC - Publiclab, Floodup (Grup GAMA-UB), La Central del Circ, Liquens de Barcelona, Mosquito Alert, Observadors del Mar - Plàstic 0, Planttes, RiuNet i Projecte Rius, Oficina de Ciència Ciutadana.
- La línia blava: Fins on arribarà la línia del mar a Barcelona? (10 de febrer, 11:00 – 14:00, La Fàbrica del Sol), amb Jordi Salat i Umbert (ICM-CSIC), Big Van Ciencia i Ricard Solé.
Totes les activitats són d’accés lliure i gratuït, excepte la projecció cinematogràfica, tot i que en algunes s’ha de fer una prèvia inscripció pel fet que l’aforo és limitat.
Per a més informació, es poden visitar les següents pàgines web:
Twitter #CiutatiCiència