Organitzat pel CSIC en el marc d'un projecte de la Unió Europea, la trobada persegueix millorar els canals de comunicació entre científics i empreses del sector.
Barcelona. Aconseguir que els avenços en biologia de plantes puguin ser coneguts i aplicats per les empreses de biotecnologia agrícola. Aquest és l'objectiu d'aquesta trobada entre científics i empresaris de tot Europa que tindrà lloc el proper 15 d'abril al Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG), ubicat al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La idea de la reunió, explica Manuel Rodriguez-Concepció, investigador del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i coordinador de la trobada, és "crear connexions perquè la inversió europea en ciència i els resultats que aquesta genera puguin ser canalitzats cap a aplicacions que permetin millorar l'adaptabilitat de les plantes a un medi ambient en constant canvi i d'aquesta manera augmentar la producció, qualitat, i seguretat dels productes vegetals".
Així, en la trobada, es parlarà dels projectes de recerca. Però també de com les empreses reben notícia dels resultats de la investigació, i quines vies els resulten més eficaces per informar-se i detectar noves oportunitats de desenvolupament.
La jornada reuneix els científics de 10 projectes de recerca del VII Programa Marc de la Unió Europea amb representants de 12 companyies europees de biotecnologia agrícola.
Es tracta, segueix Rodríguez-Concepción, "d'una oportunitat única perquè les empreses parlin amb els científics sobre projectes que encara estan en marxa i conèixer de primera mà el curs de la investigació. Poden aportar idees, seguir de prop aquests projectes i fins i tot animar-se a aportar recursos o finançar la investigació". Però, sobretot, es pretén trobar els millors canals que prolonguin aquesta comunicació al llarg del temps.
L'organització de l'esdeveniment és iniciativa del projecte TIMET (Linking the Clock to Metabolism), en què participa l'equip liderat per Manuel Rodríguez-Concepción.
El Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG) és un consorci CSIC-IRTA-UAB-UB.